Dit zijn we.

LINDA VAN ORSOUW

In 2019 heb ik: ‘Linda van Orsouw’ de COMB. Interior design opgericht. Een onderneming waarbij ik van mijn passie mijn beroep wist te maken. Tijdens mijn studie tot interieurarchitect heb ik al meerdere opleidingen succesvol afgerond. Van stylist, tot interior designer en de master interieurarchitectuur. Drie stappen welke geleid hebben dat ik vandaag de dag specialist in mijn vakgebied ben. 

In deze periode ontdekte ik dat mijn hart sneller gaat kloppen wanneer we praten over onderwijs. Ik heb zelf al deze tijd met veel plezier mogen leren, en wil dit ook graag mogelijk maken voor anderen. Als interieurarchitect kan ik hier op een mooie wijze een bijdrage aan doen. Onderwijs begint namelijk met een dak boven het hoofd, en goed onderwijs kan worden versterkt door de juiste omgeving. Een plus een is dus twee als je het mij vraagt, en hiermee was de COMB dan ook een feit. Om me echt goed te kunnen verplaatsen in mijn gebruikers deed ik veel ruimtelijk onderzoek, en maakte ik mezelf ‘een’ met de gebruiker. 

Zo geef ik nu alweer 2 jaar les, haalde ik mijn didactische aantekening en ben ik onderdeel van een leerplancommissie om zo geen ontwikkelingen te hoeven missen. 

Naast dat ik de interieur kant in de vingers heb ken ik de gebruikers doelgroep als geen ander, en is geen uitdaging me te gek. Graag neem ik je onderstaand mee in de 4 C’s waar vanuit ik met de COMB. te werk ga, en wat jullie onderwijsinstelling kan verwachten wanneer ik een ontwerp voor u mag maken!

Over de comb

De Comb interior design creëert leeromgevingen waarbij community, compassie,  combinatie en communicatie de grondleggers zijn waar vanuit altijd een stevig, helder en passend ontwerp gemaakt kan worden.

Community
De COMB. vindt het belangrijk dat er niet enkel een ‘mooi’ ontwerp wordt gerealiseerd. Een mooi ontwerp kan namelijk meer doen zoals het leveren van een bijdrage aan de maatschappij! Vorm, kleur, materiaal en licht zijn allerlei aspecten waarmee gedrag en gevoel te beïnvloeden is. Soms bewust, soms onbewust, maar invloed hebben ermee is mogelijk. Hierdoor kan ongewenst gedrag bijvoorbeeld gedemotiveerd worden, of graag geziene manieren aangemoedigd worden. De COMB. brengt dus ook graag een zo compleet mogelijk ID van een gebruikersgroep in beeld om zo naast een mooi ontwerp dus ook echt een bijdrage aan de maatschappij en de vastgestelde problemen te kunnen doen.

Compassie
Ofwel inlevingsvermogen! Door compassie in het probleem, de gebruiker en de totaal situatie ontstaat er harmonie tussen de COMB., opdracht en opdrachtgever. Zo is het mogelijk het ontwerp naar een hoger niveau te kunnen tillen. Door de juiste scholing, ervaring, en passende methodes is dit mogelijk en realiseerbaar!

Combinatie
Het combineren van ruimte en gebruik, materiaal en verlichting maar ook beleving en ervaring. Al deze dingen worden meegenomen in een ontwerp en hierbinnen gaan we op zoek naar een passende combinatie. Alles moet bij elkaar passen, op elkaar reageren of nog beter: versterken! Zo is het mogelijk een sterk totaalbeeld neer te kunnen zetten waarbinnen alles op zijn plek valt.

Communicatie
De laatste en belangrijk van de 4 C’s is communicatie. Zowel tijdens het ontwerpproces maar ook tijdens realisatie hiervan. Wanneer de COMB. een opdracht aanneemt is het belangrijk dat er vóór en met de gebruikers van een ruimte samen wordt ontworpen. Door middel van werkvormen, sparringsessies en onderzoeksmethodes maken we de opdrachtgever en gebruikers onderdeel van het ontwerpproces. Hierdoor staat er bij de eindstreep een ontwerp wat past bij zijn functie, de gebruiker, en het pand! Niet alleen tijdens het ontwerpproces maar ook tijdens de realisatie is een open en transparante communicatie tussen de COMB., de uitvoerende partijen en opdrachtgever eveneens van groot belang. Dit om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan, en het realiseren van een ontwerp zonder problemen kan verlopen.

ONDERWIJS

Een goed en passend interieur is cruciaal voor een onderwijsinstelling. Enerzijds bevorderd dit, het leerproces van leerlingen en studenten. Anderzijds draagt het bij aan het functioneren van leerkrachten en docenten.

Daarnaast is interieur bepalend voor de uitstraling en beleving van een school. De COMB. heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen hiervan. In januari 2017 zijn we gestart met een onderzoek naar sociale veiligheid op scholen en hoe hier ruimtelijk een bijdrage aan geleverd kan worden. Na 3 jaar onderzoek is er een concept ontwikkeld waarmee dit mogelijk is.

Door dit onderzoek en andere onderwijs gerelateerde projecten is het ontwerpen van scholen ons op het lijf geschreven. Wij zorgen ervoor dat de leeromgeving een verlengstuk wordt van uw pedagogische beleid, en dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

CONTACT

de COMB.
de Verver 5
5371 MZ Ravenstein

Tel: 06-15669024
Mail: info@decomb.nl

ingeschreven in architectenregister onder nr. 4.200129.003